Saunaen i det nuværende badehus fjernes, og der opsættes bænke hele vejen rundt i det fremtidige omklædningsrum.Tilbygningen på 17 kvadratmeter skal udelukkende være saunarum, hvor der opsættes saunabænke på fem af de otte sider. Dermed bliver der plads til 20-25 personer og gulvplads til et par kørestole og en gusmester. De 2 sider mod vest og sydvest får gulv-til-loft vinduer. Indvendig i den nye saunabygning opsættes spotlys i loftet.

De 2 huse får samme arkitektoniske udtryk. Blot vil der ikke være ovenlysvinduer i den nye saunabygning, og der vil ikke være nogen “hat” som på det nuværende hus.

Der opsættes nye bænke omkring husene, så der fortsat skabes godt med læ, sol og fin udsigt. På vestsiden fyldes op med store sten for at undgå en oplagt vandresti forbi gulv-til-loft vinduerne!

NY BADE- OG SIDDETRAPPE

Badetrappen bliver alt i alt 8m lang. Den består af 6 moduler: 2 trappemoduler og 4 siddemoduler. Trappemodulerne udføres med trin som er behagelige at gå på. Siddemodulerne udføres med trin, der er dobbelt så brede som trappemodulerne. De vil være gode at sidde på, bade fra, eller tage solbad på. Alle trin på modulerne udføres i egetræ.

FINANSIERING

Det store spørgsmål er selvfølgelig, hvornår projekterne kan sættes igang. Bestyrelsen har længe arbejdet på at få finansieringen på plads. Der er sendt ansøgninger til flere fonde – og flere er på vej. Fra LAG Halsnæs-Gribskov er der bevilliget kr. 228.441,- til badehusprojektet, hvilket vi er glade og taknemmelige for.

Fra kystdirektoratet har vi i begyndelsen af maj 2020 modtaget tilladelse til at opsætte badetrappen med en klagefrist på 4 uger. Desuden har vi modtaget penge fra visionspuljen til etablering af badetrappen, hvorfor der nu arbejdes med planer for, hvornår dette projekt kan startes.

 1. Dorte Helleberg

  Hvor ser det spændende ud!
  Kunne man forestille sig et lille bord feks ved vest siden i omklædningen og et vindue. Ved at Vedbæk badeklub har folie på vinduerne til deres badeklub så man kun kan kigge ud og ikke ind. Har brugt deres bro engang imellem når jeg har været i det område. Synes at det var dejligt at kunne sidde ved et bord engang i mellem og drikke en kop kaffe efter badeturen.

  • Kaj Christiansen

   Lille bord:
   Tanken er, at der laves et bord rundt om søjlen i midten af omklædningsrummet. Det er illustreret på tegningen med firkanten i midten.

   Vindue mod vest:
   Det lille vindue, som findes i den eksisterende lille sauna vil vi ikke fjerne. Dermed vil der stadig være et kik ud mod vest fra omklædningsrummet. Glasset i det vindue er “kik ud, men ikke ind”-slagsen. Vinduet er ikke vist på tegningen – (forglemmelse).
   De nye gulv-til-loft vinduer i den nye sauna mener jeg også vil være “kik ud, men ikke ind”-slagsen. Om det er folie eller spejlglas ved jeg ikke.

 2. Stig Vilhelmsen

  Det ser rigtigt fint ud…Det glæder mig så mange menesker har glæde af det.
  Jeg fik ideen til badehuset og lavede tegningerne til det, i forbindelse med et ønske fra Lynæs Havn om at få mere liv på havnen i 2011.
  Det var en lang proces, alle statslige instanser skulle godkende badstuen, Kystdirektoratet, Frednings myndigheder, strandbeskyttelsen, Habitat for trækfugle, Kommunegrænser, Roskilde Vikingeskibsmusseum, og mange flere, men det lykkedes til sidst, bla. med hjælp fra Lynæs Havnebestyrelse og Halsnæs kommunen.
  Hovedårsagen til at vi fik projektet godkendt, var at fundamentet var der i forvejen, jeg vidste at det ville blive afgørende.
  Derfor er badehuset ikke større den dag i dag,….. oven i købet bygget af dygtige frivillige.
  Det samme gælder badebroen og dens udformning, med udskæring omkring sten og turen rundt om fyret,
  breden på broen var også vigtig.
  Venlig hilsen.
  Arkitekt Stig Vilhelmsen
  Lynæs Tegnestue.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.